Der er flere muligheder for at benytte kollektiv trafik, end du måske går og tror

Du har sikkert hørt det før – eller tænkt det. Ingen busser. Og da slet ikke om aftenen når du gerne vil hjem fra biografen. Eller fra restauranten hvor du og din kæreste begge to gerne ville have haft hele vinmenuen. Men en af jer skulle jo køre hjem.

Man skal have mindst én bil – og helst to - hvis det overhovedet skal kunne lade sig gøre at have et liv udenfor byerne. Ellers er det jo umuligt at komme til og fra arbejde, skole og fritidsaktiviteter. Eller at se sine venner.

Sandheden er, at der faktisk er ret mange transportmuligheder – både i byerne og på landet. Og fra midten af august og 3 år frem bliver der endnu flere. I hvert fald i Thisted, Morsø, Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommune Der er busser mindst en gang i timen fra tidlig morgen til sen aften på de store ruter. Også i weekenderne. Og med de fleksible transportformer, Flextur og Plustur, behøver du ikke engang bo tæt på et stoppested for at benytte den kollektive trafik. Nå ja, og så bliver Plustur gratis resten af 2019.

3 transportformer der gør det lettere når Vi rejser sammen

 • Flextur

  Kollektiv trafik fra dør til dør
  Kollektiv trafik fra dør til dør
  Læs mere

  Flextur er kollektiv trafik, hvor du bliver kørt fra adresse til adresse i stedet for fra stoppested til stoppested. Eneste krav er, at du bestiller senest 2 timer før, du vil afsted, at startadressen ligger i Region Nordjylland, at slutadressen ligger i Region Nordjylland eller Midtjylland, og at turen køres mellem kl. 06-23.

  Bestil Flextur
 • Plustur

  Når bussen eller toget ikke kører hele vejen
  Når bussen eller toget ikke kører hele vejen
  Læs mere

  Plustur er kollektiv trafik, hvor du bliver kørt mellem et stoppested og en adresse, så du nemt kan komme til og fra forbindelser med bus og tog. Plustur kører kun, hvis der en er forbindelse til bus eller tog på rejsen, og hvis du har bestilt turen senest 2 timer før, du vil afsted.

  Find Plustur Gratis fra
  11. august – 31. december
 • Bus & tog

  Klassisk kollektiv trafik
  Klassisk kollektiv trafik
  Læs mere

  Busser og tog forbinder Nordjylland på kryds og tværs, og du kan bruge de samme billetter og kort i alle busser og tog, så længe du kører i Region Nordjylland. Også når du rejser med Arriva Tog, Nordjyske Jernbaner og DSB.

  Du finder billetpriser, afgangs- og ankomsttider og kort over din rejse på Rejseplanen, og du køber din billet i app’en NT Billet, på NTbillet.dk, på stationen eller i bussen.

  Gå til Rejseplanen
 • Knudepunkter

  Når du skal med Plustur, Flextur, samkørsel o. lign
  Når du skal med Plustur, Flextur, samkørsel o. lign
  Læs mere

  Et knudepunkt er dér, hvor vi mødes for at rejse sammen med kollektiv trafik eller private former for samkørsel. Knudepunkterne er markeret med et særligt færdselsskilt, som på sigt skal udbredes til hele Danmark. I Nordjylland er der knudepunkter ved fx busterminaler, langs hovedveje og motorveje, ved lufthavne og hvor det ellers er oplagt, at vi mødes for at rejse sammen.

  Se kort over knudepunkter
Knudepunkter

Bedre mobilitet i Nordjylland

Mobilitet handler om muligheden for at komme fra A til B med forskellige transportformer. Det er f.eks. med busser, tog, flextrafik som f.eks. Flextur og Plustur, taxa, samkørsel og delebiler.

NT hjælper Region Nordjylland og de 11 nordjyske kommuner med at skabe god mobilitet, så nordjyderne, og dem der besøger landsdelen, føler sig mobile uanset hvor i Nordjylland, de befinder sig.

NT står for den klassiske kollektive trafik med busser, tog og flextrafik, og indgår derudover i samarbejder med private transportudbydere indenfor taxibranchen, samkørsel, delecykler, delebiler og lignende, der også er med til at fremme den gode mobilitet i Nordjylland.

Læs mere om mobilitet i Nordjylland

Få Rejseplanen på din telefon

Med Rejseplanens app har du altid en rejseplanlægger ved hånden. Rejseplanen hjælper dig med at finde afgangs- og ankomsttider fra din aktuelle position eller fra adresser, stationer, stoppesteder og seværdigheder. Du finder også priser på rejser, oversigtskort så du nemt kan finde vej og meget andet. Det er også gennem Rejseplanen, at du fremsøger og bestiller rejser med Plustur.

Vil du også gerne have vist rejsemuligheder med samkørsel, taxi, delecykel og andre private transportformer, skal du hente app’en MinRejseplan.

Available on the App Store. Get it on Google Play.
Få Rejseplanen på din telefon
De rejser sammen
Kundehistorier

De rejser sammen

Mød Gitte, Hanne og Mathilde, som alle tre har fundet ud af, at det med at rejse sammen er vejen frem.

Du kan også blive klogere på Blaffernationen, og hvordan old school blafferi sagtens kan kombineres med den kollektive trafik.

Mød vores kunder

Regionen og 4 kommuner gør det lettere at rejse sammen

Samarbejde på tværs

Region Nordjylland, Thisted, Morsø, Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommune er gået sammen om en massiv investering i den kollektive trafik på i alt 16 millioner kroner.

Investeringen betyder, at der fra 11. august 2019 og 3 år frem er busser mindst en gang i timen fra tidlig morgen til sen aften på de store ruter i de fire kommuner. Også i weekenderne. Oveni bliver Plustur gratis fra 11. august til 31. December 2019. Sidstnævnte gælder i hele Region Nordjylland.

Find afgange og ankomster og book din Plustur på Rejseplanen.

Samarbejde på tværs